Matematik

Regneforskrift.

07. marts 2019 af MonaCJ73 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal bare låne lidt hjælp til hvordan Jeg sætter dette ind i en graf ?

Funktionen f, hvis graf går gennem punkterne A (2,3) og B (4,7)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af mathon

Hvilken graftype?


Svar #2
07. marts 2019 af MonaCJ73 (Slettet)

Spørgsmålet lyder:

Følgende funktionen f, er lineære. Bestem deres regneforskrift

"Funktionen f, hvis graf går gennem punkterne A (2,3) og B (4,7)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2019 af mathon

                    \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&f(x)=y=ax+b\\ \hline 2&3&4&7&&& \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2019 af AMelev

(x1,y1) = (2,3) og (x2,y2) = (4,7)

Forskrift for lineær funktion: f(x) = a·x + b
Beregn først a ved at indsætte i formlen a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

Derefter beregne du b ved at indsætte i formlen b=y_1-a\cdot x_1


Skriv et svar til: Regneforskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.