Matematik

Binominalfordeling

10. marts 2019 af G22G (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! :-) Jeg sidder her og har brugt en del tid på at finde ud af en af opgaverne i min aflevering til på tirsdag, men er altså gået i stå :/ Problemet er at jeg ikke helt er sikker på hvordan jeg skal gribe det an, og håber virkelig der er et matematikgeni som kan hjælpe mig.. Mange tak på forhånd!

I en by fik partiet Venstre 40% af stemmerne ved sidste valg. Vi spørger 100 tilfældigt valgte vælgere fra byen, hvad de vil stemme på ved næste valg. Hvis vi antager Venstres tilslutning er uændret, hvad vil sandsynligheden være for:

a) Højst 31 vil stemme på Venstre

b) Mindst 49 vil stemme på Venstre

c) Mindst 32 og højst 48 vil stemme på Venstre


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2019 af janhaa

np=100*0,4=40 = E(X) og SD(X)=4,9

np >> 5 => Normalfordeling

N(40, 4.9)
a) P(X < 31) = G(31-40/4,9) = G(-1,84) = 0,033


Svar #2
10. marts 2019 af G22G (Slettet)

Mange tak fordi du vil tage dig tid til mig, janhaa :) kan du uddybe det lidt? og hvordan skal c udregnes?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2019 af janhaa

b) P(X> 49) = 1 - P(X < 49)

c) P(32 < X < 48)


Skriv et svar til: Binominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.