Matematik

Regnestykke

11. marts 2019 af Vibaek147 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg ville være meget glad for, hvis i ville være behjælpelige med at udregne følgende regnestykke. 

Lars og Jakob har et firma sammen. Den totale omsætning er 6250 kr, som skal deles i mellem dem, når hver deres omkostninger er trukket fra. Jakob har dog en privat udstående gæld på 1200 kroner, som også skal betales til Lars, men som ikke har noget med selve firmaet at gøre. 

De afholdte omkostinger forholder på sig på følgende vis: 

Lars' omkostninger: 2187 kr. 
Jakobs omkostninger 613 kr. 
Jakob's private gæld til Lars: 1200 kr. 

Hvor meget skal de i hver især have, når man medregner at Jakob samtidlig skal afbetale sin gæld af til Lars.  

Mit bud er følgende: 
Jakobs omkostninger (613)  fratrukket  Jakobs private gæld (1200)  = 587 kr. . 
Lars' omkostninger (2187) + (587) = 2774 kr. at Lars skal have mere end Jakob. 

Den samlede omsætning 6250/2  = 3125 - 2774 = 351 kroner at skal Jakob skal have. Lars skal have de resterende 5899. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2019 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lrcrcr} \textup{Lars' andel:}&\textup{kr}&\frac{6250}{2}-2187+1200&=&\textup{kr}& 2138\\\\ \textup{Jakobs andel:}&\textup{kr}&\frac{6250}{2}-613-1200&=&\textup{kr}&1312 \end{array}


Svar #2
11. marts 2019 af Vibaek147 (Slettet)

Hvordan kan det være at Jakob får flere penge end Lars, når Jakob skylder alt i alt skylder 2774? 


Svar #3
11. marts 2019 af Vibaek147 (Slettet)

Mathon, det er desværre stadig ikke rigtigt de tal du kommer frem til 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2019 af oppenede

Der er 6250, som først skal bruges på omkostninger. (#1 deler dem først hvilket ikke er det der står i #0)
Da er der 6250 - 613 - 2187 = 3450, som skal deles lige, dvs. 1725 til hver.
Lars skal have 1200 af jakobs, dvs. 2925 og Jakob har 525 tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2019 af mathon

korrektion i overensstemmelse med rigtig læst tekst:

\small \textup{Til deling}\quad6250-2187-613=3450\quad\textup{som skal ligedeles}

                 \small \begin{array}{lrcrcr} \textup{Lars' andel:}&\textup{kr}&\frac{3450}{2}+1200&=&\textup{kr}& 2925\\\\ \textup{Jakobs andel:}&\textup{kr}&\frac{3450}{2}-1200&=&\textup{kr}&525 \end{array}


Svar #6
11. marts 2019 af Vibaek147 (Slettet)

Her vedhæftet et billede af min nye beregning, kan i fortælle mig, hvor henne i mener det går galt siden jeg får det forkerte svar i følge jer? 


Skriv et svar til: Regnestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.