Fysik

Spændingsdeling og formfaktor

18. marts 2019 af Mariehv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg sidder fast i opgave 5b og 6c i dette opgavesæt.

I opgave 5b skal jeg bestemmme resistansen for resistoren R, sådan at Uud er mindre end 2,7 V, når
den kraftfølsomme resistor påvirkes med en kraft med størrelse over 0,40 N.

Der er en graf og et diagram i opgaven som sikkert skal bruges.

I opgave 6c skal jeg bestemme formfaktoren for en fjerbold, til det vil jeg benytte F[luft] = (1/2)*c[w]*rho*A*v^2, jeg får givet fjerboldens tværsnitsareal og en (t,v)-graf, der viser hastigheden i lodret og vandret retning hver for sig

På forhånd tak!

Marie

Vedhæftet fil: 2018 Fys A 28maj (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2019 af mathon

Øverst i banen er tangenten vandret.


Svar #2
18. marts 2019 af Mariehv (Slettet)

Hvilket betyder, at boldens accelerationen er lig 0, og dermed bliver luftmodstanden også lig 0, eller forstår jeg dig forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2019 af mathon

Hastighedsvektoren er vandret.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2019 af Soeffi

#0. Se evt. her.

Svar #5
18. marts 2019 af Mariehv (Slettet)

Men det er jo en (t,v)-graf, hvor tangenthældningen svarer til accelerationen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2019 af mathon

...og den lodrette hastighed er 0 til tiden t=\tfrac{5}{8}\; s


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. marts 2019 af ringstedLC

5b) 

\begin{align*} R_{FSR} &<10\;k\Omega\;,\;F>0.4\;N \\ U_0 &= U_R+U_{FSR}\;,\;U_{FSR}<2.7\;V \\ 5-U_R &> 2.7\;V\Leftrightarrow U_R>2.3\;V \\ \frac{R}{10\;k\Omega} &>1.17=\frac{2.7}{2.3} \\ R &>1.17\cdot 10\;k\Omega=11.7\;k\Omega \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Spændingsdeling og formfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.