Matematik

Hvor mange kroner?

06. april 2019 af Hundige123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
I en slikbutik kan få 250 gram slik til 30kr. Hvor meget koster 100 gram slik??

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2019 af mathon

                      \small \begin{array}{lclclclclcl} \textup{250 g kst:}&\textup{kr}&30\\\\ \textup{1 g kst:}&\textup{kr}&\frac{30}{250}\\\\ \textup{100 g kst:}&\textup{kr}&\frac{30}{250}\cdot 100&=&30\cdot \frac{100}{250}&=&30\cdot \frac{4}{10}&=&12 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2019 af mathon

eller noteret:

                     \small \small \small \begin{array}{lclclclclcl} \textup{250 g kst:}&\textup{kr}&30\\\\ \textup{1 g kst:}&\textup{kr}&\frac{30}{250}&=&\frac{3}{25}&=&\frac{12}{100}&=&0.12\\\\ \textup{100 g kst:}&\textup{kr}&100\cdot 0.12&=&12 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2019 af oppenede

100 er 2.5 gange mindre end 250, da 250 / 2.5 = 100

Prisen for 100 gram er derfor formentlig 2.5 gange mindre end prisen for 250 gram. Dvs. 30 / 2.5 = 12.


Skriv et svar til: Hvor mange kroner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.