Fysik

Fysikopgave

26. april 2019 af minfarlugter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med at løse og forklare følgende opgave?

a) Hvor stor er strømstyrken 
                               I
  i en ledning hvis der strømmer 1000 elektroner gennem ledningen pr. sekund?
b) Antag at der er en Ohmsk modstand i ledningen på 
                            1      
                            - Omega
                            2      
. Hvilken spændingsforskel skal opretholdes, for at holde strømmen kørende med samme styrke?
c) Hvor meget energi afsættes som varme pr. sekund i ledningen?

Håber i kan hjælpe tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2019 af mathon

                \small \small \begin{array}{llll} a)&\textup{str\o mstyrke:}&I=\frac{Q}{t}=\frac{10^3\cdot e}{1\; s}=1.6\cdot 10^{-16}\; A\\\\ b)&\textup{sp\ae nding:}&U=R\cdot I=\left ( 0.5\; \Omega \right )\cdot (1.6\cdot 10^{-16}\; A)=8.0\cdot 10^{-17}\; V\\\\ c)&\textup{effekt:}&P=U\cdot I=\left ( 8.0\cdot 10^{-17}\; V \right )\cdot \left (1.6\cdot 10^{-16}\; A \right )=1.28\cdot 10^{-32}\; W= 1.28\cdot 10^{-32}\; \frac{J}{s}\end{array}


Skriv et svar til: Fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.