Matematik

sandsynlighedsregning

28. april 2019 af kgsklo - Niveau: B-niveau

Hej 

Kan nogen hjælpe mig med, om jeg har gjort det rigtig med disse 3 små opgaver? 
Mine svar: 

a)  

\frac{12}{15} \cdot \frac{11}{14} \cdot \frac{10}{13}

b) 

Sandsyngliheden for at "trække" 2 skårede tallerkner ud af de 15 er følgende:

\frac{3}{15} \cdot \frac{2}{14}

Men tænker der må spille noget kombinatorik ind, fordi de 2 skårede tallerkner kan kombineres på flere forskellige måder på 5 pladser?

c) 

\frac{12}{15} \cdot \frac{11}{14} \cdot \frac{10}{13} \cdot \frac{9}{12} \cdot \frac{8}{11}


Svar #1
28. april 2019 af kgsklo

Her er opgaven

Vedhæftet fil:sandsynlighed.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. april 2019 af kgsklo

Kan nogen hjælpe mig med opgaven og svare om jeg har den rigtig ide i de 3 opgaver? :)

Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.