Matematik

Hjælp til rotationsvinkel

07. maj 2019 af krølle15 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har svært ved at forstå hvordan man finder rotationsvinklen... 

A=1/2  [√3   -1

            1   √3]


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2019 af Capion1

Er det afbildningen

f\binom{x}{y}=\frac{1}{2}\begin{pmatrix} \sqrt{3} & -1\\ 1&\sqrt{3} \end{pmatrix}\binom{x}{y}         ?
Det bliver tydeligere, hvis der ganges ind i matrix'en.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2019 af mathon

             \small A=\frac{1}{2}\cdot 2\begin{pmatrix} \frac{\sqrt{3}}{2} &-\frac{1}{2} \\ \frac{1}{2}&\frac{\sqrt{3}}{2} \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \frac{\sqrt{3}}{2} &-\frac{1}{2} \\ \frac{1}{2}&\frac{\sqrt{3}}{2} \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \cos(30\degree) &-\sin(30\degree) \\ \sin(30\degree)& \cos(30 \degree) \end{pmatrix}


Svar #3
07. maj 2019 af krølle15 (Slettet)

ja, lige præcis


Skriv et svar til: Hjælp til rotationsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.