Fysik

Termodynamik

21. maj 2019 af hashim23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Heg har svært ved b, da jeg ikke ved, hvilket tryk og temperatur jeg skal anvende til at beregne antallet af mol.


I en turboladet motor udnyttes en del af udstødningsgassens indre energi til at komprimere indsugningsluften til motoren for at få en større mængde ilt ind i cylindrene.


Indsugningsluften har trykket 0,90 bar og temperaturen 0 C før turboladeren, og trykket 1,65 bar og temperaturen 51 C efter turboladeren. Indsugningsluften har en molær varmekapacitet cM,v= 20,8 J/mol K.

a) Bestem den tilvækst i indre energi, som 1 mol luft får tilført ved passage af turboladeren.

Når indsugningsventilen til en cylinder åbner, fyldes cylinderen med komprimeret luft. Cylinderens volumen er 0,500 liter.

b) Bestem antallet af mol luft, der fyldes ind i cylinderen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2019 af kevz1234

Da det er cylinderen som fyldes med komprimeret luft, så må det være den højere temperatur og det øget tryk :-)  Altså... t= 51 °C og p= 1,65 bar 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2019 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} a)&\Delta E_{\textup{pr mol}}=n\cdot C_v\cdot \Delta T=\left ( 1\; mol \right )\cdot \left ( 20.8\; \frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 51\; K \right )=1\, 060.8\; J\\\\ b)&n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{\left ( 1.65\; bar \right )\cdot \left ( 0.500\; L \right )}{\left ( 0.0831\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273+51)\; K\right )}=0.031\; mol \end{array}


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.