Kemi

Termodynamik og ligevægt

02. juni 2019 af Amarillo - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave (opgave d) i den vedlagte pdf-fil) og kan ikke rigtig finde ud af hvad jeg skal gøre. Jeg ved at ?G° bestemmer om en reaktion kan forløbe spontant ved en bestemt temperatur, men jeg ved ikke hvordan jeg skal få luftsammensætningen ind over besvarelsen.

Jeg har vedlagt hele opgaveteksten, da der nok er informationer fra de tidligere opgaver man skal bruge i besvarelsen. Det skal siges at jeg har regnet de andre opgaver.

På forhånd tak for hjælpen!

Vedhæftet fil: hjælp til opgave.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Der er en formel der siger

ΔG = ΔGo + RTln(Ya)

ΔGo er givet med den dersens regressionsligning. Ya er bare partialtrykket af CO2 i bar, og den er givet i skemaet.

For at reaktionen kan forløbe spontant, skal ΔG være negativ. Så vi har at

ΔG < 0  <=>

ΔGo + RTln(Ya) < 0  <=>

-0,176T + 159,7 + 8,3144*T*ln(4,08*10-3) < 0  <=>

T > 3,48 K


Svar #2
02. juni 2019 af Amarillo

Ahhh mange tak!


Svar #3
02. juni 2019 af Amarillo

#1

Der er en formel der siger

ΔG = ΔGo + RTln(Ya)

ΔGo er givet med den dersens regressionsligning. Ya er bare partialtrykket af CO2 i bar, og den er givet i skemaet.

For at reaktionen kan forløbe spontant, skal ΔG være negativ. Så vi har at

ΔG < 0  <=>

ΔGo + RTln(Ya) < 0  <=>

-0,176T + 159,7 + 8,3144*T*ln(4,08*10-3) < 0  <=>

T > 3,48 K

Man kan ikke bruge -ΔG°=R*T*Ln(Y) blot?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Den formel siger ΔGo = -RTln(K). Altså det er ligevægtsbrøken der indgår.

Det er ΔG (uden o) der siger noget om reaktionen forløber spontant eller ej, ikke ΔGo. Når reaktionen ikke foregår ved standardbetingelsen pCO2 = po = 1 bar, så er ΔG og ΔGo forskellige.


Skriv et svar til: Termodynamik og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.