Matematik

bevis tangenthældning

08. juni 2019 af agamemnon (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har en opgave om andengradspolynomier hvor jeg har til opgave at bevise at, b er tangenthældningen i x=0. Hvordan gør jeg det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2019 af ringstedLC

Da tangenthældningen i et punkt eller til en x-værdi er lig differentialkvotienten, så finder du den og indsætter nul.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2019 af Mathias7878

f(x) = ax^2+bx+c

dvs

f'(x) = 2ax+b

når x = 0 haves

f'(0) = 2\cdot a \cdot + b = b

dvs når x = 0 er tangentens hældning lig b 

- - -

 

 


Svar #3
08. juni 2019 af agamemnon (Slettet)

nårh, er det så bare sådan man beviser at b er tangenthældningen i x=0?


Skriv et svar til: bevis tangenthældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.