Generelt

plastik

16. juni 2019 af Annemariehansen

Hvorfor bruger vi så meget plast, kan vi sænke forbruget og er der andre midler vi kan bruge i stedet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2019 af Awmis

Plastik er et rigtigt smart materiale på mange måder, da vi kan forme det som vi vil, det er holdbart, nedbrydes ikke af vand, og er let. 

At sænke forbruget bliver altså rigtig rigtig svært, da det bruges i næsten alt nu om dage, og forbruget og produktionen stiger eksponentielt. Men det vil nok være vigtigt at sænke forbruget, hvilket måske kunne gøres ved at bruge mindre emballage på mad. (Det ville til gengæld gøre, at vi mere mad går til spilde, da det hurtigere rådner.)

Andre midler der kan bruges i stedet er komposterbar plastik, som kan komposteres, så det nedbrydes helt, i stedet for blot at ende i havet. Ellers er alternativerne nok former for metal og træ.

Håber det kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2019 af gerthansen

I USA er de nogen steder begyndt at køre med at du kan tage din egne beholdere med til fx fars, så du slipper for at købe det i de der plastikbakker, det er jo en måde at gøre det. Men jo plastik er et rigtig godt materiale, da et kan bruges i ufatteligt mange former for ting, du kan have både blød og hård plast som jo hver har deres fordele, og så er d et relativt billigt. Så ummidelbart er det eneste alternativ noget biologisk lignende, som så kan nedbrydes i jorden.


Skriv et svar til: plastik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.