Matematik

Logaritmeregneregler

16. juni 2019 af skills (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Hvordan isolerer man x i udtrykket y=b*a^2x vha. logaritmer?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2019 af mathon

                                   \small \begin{array}{lllll} y&=&b\cdot a^{2x}\\\\ \frac{y}{b}&=&a^{2x}\\\\ \log\left ( \frac{y}{b} \right )&=&\log(a)\cdot 2x\\\\ 2x&=&\frac{\log\left ( \frac{y}{b} \right )}{\log(a)}\\\\ x&=&\frac{\log\left ( \frac{y}{b} \right )}{2\log(a)} \end{array}


Svar #2
16. juni 2019 af skills (Slettet)

TUSIND tak!


Skriv et svar til: Logaritmeregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.