Kemi

Hvor mange mM HCO3-?

16. juli 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan forklare mig hvordan jeg kan regne nedenstående opgave?

Angiv hvor mange mM HCO3- en vandig opløsning af 200 mg/100mL NaHCO3 indeholder.

Svarmulighederne er: 

A) 2,4 mM
B) 14 mM
C) 24 mM
D) 34 mM
E) 240 mM

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textup{molmasse af }NaHCO_3&M&=&84.007\; \frac{mg}{mmol}\\\\ \textup{antal mmol }NaHCO_3&c&=&\frac{200\; mg}{84.007\; \frac{mg}{mmol}}=2.4\; mmol\\\\ NaHCO_3\textup{ er let opl\o seligt}\\ \textup{hvorfor}\\ &n(HC{O_3}^-)&=&c=2.4\; mmol \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juli 2019 af mathon

korrektion:

     \small \small \begin{array}{lllll} \textup{molmasse af }NaHCO_3&M&=&84.007\; \frac{mg}{mmol}\\\\ \textup{antal mmol }NaHCO_3&&=&\frac{200\; mg}{84.007\; \frac{mg}{mmol}}=2.4\; mmol\\\\ NaHCO_3\textup{ er let opl\o seligt}\\ \textup{hvorfor}\\ &\left [ HC{O_3}^- \right ]&=&\frac{2.4\; mmol}{100\; mL}=2.4\cdot 10^{-2}\; \frac{mmol}{mL}=2.4\cdot 10^{-2}\; M=24\; mM \end{array}


Svar #3
04. august 2019 af Lara45

#2 Jeg forstår det hele pånær sidste linje, hvor du får 24 mM. 

Hvorfor ganger du med 10^-2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. august 2019 af mathon

         \small 2.4\cdot 10^{-2}\; M=2.4\cdot 10^{-2}\cdot 10^3\; mM=2.4\cdot 10^{-2+3}\; mM=2.4\cdot 10\; mM=24\; mM


Skriv et svar til: Hvor mange mM HCO3-?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.