Kemi

Hjælp hvad er koncentrationen?

18. juli 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe med nedenstående opgave.Hvilken formel kan jeg bruge til at beregne koncentrationen?

Angiv koncentrationen af en vandig HCI-opløsning når 25 ml af en vandig 0,3 M NaOH-opløsning skal anvendes for at neutralisere 10 ml af HCI-opløsningen.

Svarmuligheder i opgaven:

A) 0,150 M
B) 0,750 M
C) 7,50 M
D) 0,0300 M
E) 0,600 M

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juli 2019 af mathon

                        \small \small \begin{array}{rcllllll} \textup{reaktionsforhold} &HCl:NaOH&=&1:1\\\\ \textup{titerligning}&n_{HCl}&=&n_{NaOH}\\\\ &V_{HCl}\cdot c_{HCl}&=&V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}\\\\ &\left ( 10\; mL \right )\cdot c_{HCl}&=&(25\; mL)\cdot (0.3\; M)\\\\ &c_{HCl}&=&\frac{25\; mL}{10\; mL}\cdot (0.3\; M)\\\\ &c_{HCl}&=&2.5\cdot \left ( 0.3\; M \right )\\\\ B)&c_{HCl}&=&0.75\; M \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp hvad er koncentrationen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.