Generelt

Skygge

28. juli 2019 af Sveløkken (Slettet)
Hvor langt klaster en skygge på et hus på 10 meter høyde, en sommerkveld ? en vinter kveld? I Oslo?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} \textup{Du skal kende solh\o jden i grader}\left\{\begin{array}{lll} &\textup{sommer}\\\textup{og} \\&\textup{vinter} \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli 2019 af Eksperimentalfysikeren

Jeg er ikke helt sikker på betydningen af det norske ord "kveld". Det minder om det danske ord, der betyder aften. Hvis det er meningen, vil skyggen vokse til "uendelig", mens solen går ned, uanset om det er sommer eller vinter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juli 2019 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} \textup{sommerskygge:}&S_\textup{sommer}&=&\frac{10\; m}{\tan(v_{\textup{sommer}})}\\\\ \textup{vinterskygge:}&S_\textup{vinter}&=&\frac{10\; m}{\tan(v_{\textup{vinter}})} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juli 2019 af Eksperimentalfysikeren

Jeg har slået ordet "kveld" op og er kommet til det resultat, at det betyder "aften". "Aften" er tiden omkring og lige efter solnedgang, så solhøjden er 0. Skyggen er så "uendelig" lang, hvilket her vil sige, at den strækker sig ud over horisonten.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. juli 2019 af SuneChr

# 0
Lad os beregne længden af skyggen fra solens kulminationstidspunkt og fremefter mod solnedgang
ved sommersolhverv, den 21. juni.
Oslo ligger på 59º54' nord og 10º45' øst.
Vi har hertil en færdig formel til rådighed:
              sin h  =  sin φ sin δ + cos φ cos δ cos t
  h er solens højde over horisonten
  φ er den geografiske breddegrad
  δ er solens deklination
  t er timevinklen i grader, hvor t = 0 ved solens kulmination.

Den 21. juni kulminerer solen kl 12:18 i Oslo, og for hver 15º timevinklen vokser, er der gået en time.
Læg mærke til at vi arbejder i normaltid, ikke i sommertid.
Lad nu Excel gøre arbejdet færdigt indtil skyggen bliver så lang, at den bliver umålelig.
SP 280720191725.JPG


 

Vedhæftet fil:SP 280720191725.JPG

Skriv et svar til: Skygge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.