Matematik

Hæv parenterser

08. august 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Hæv parenteserne og reducér, hvis det er muligt. 

a) 3 − (−4 + 2??) 

b) 2?? + (−3?? + 2)

c) 3?? − (−2 − 3??) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2019 af PeterValberg

Hvis parentesen er negativ (der står et minus foran),
så skal du ændre fortegnet på alle led i parentesen.

a) 3 − (−4 + 2x) = 3 + 4 - 2x = .....

 Hvis parentesen er positiv (der står et plusforan),
så skal du bare fjerne parentesen

b) 2x + (−3x + 2) = 2x - 3x + 2 = .....

Så simpelt er det :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. august 2019 af Danmark2018

Hvordan reducere jeg det så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. august 2019 af Mathias7878

Reducere = gøre mindst mulig, dvs. du skal lægge til og eller trække fra, hvor man nu skal gøre det.

- - -

 

 


Svar #4
09. august 2019 af Danmark2018

Unfskyld, hvis jeg er lidt besværlig, men kan du vise et eksempel på en af opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. august 2019 af Mathias7878

a)

3-(-4+2x) = 3+4+2x = 7+2x

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hæv parenterser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.