Matematik

Sansynlighed

20. august 2019 af katapigen - Niveau: 8. klasse

I en pose med 20 bolsjer er der 9 sorte, 4 røde og 7 blå. 
Søren må tage tre bolsjer – ét ad gangen. Han lægger selvfølgelig ikke bolsjerne tilbage igen.

Beregn sandsynligheden for, at han får tre blå bolsjer.
Beregn sandsynligheden for, at han først får et blåt, derefter et rødt og til sidst et sort bolsje.
Hvad er sandsynligheden for at han får 3 grønne bolsjer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2019 af janhaa

a)\,P=\frac{7}{20}*\frac{6}{19}*\frac{5}{18}\\ \\ b)\\ \,P=\frac{7}{20}*\frac{4}{19}*\frac{9}{18}\\ c)\\ P=0


Skriv et svar til: Sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.