Matematik

Potensfunktion

29. august 2019 af annahenriksenn - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en oggave der lyder sådan: 

I en model kan sammenhængen mellem vægten af en fugls æg og tykkelsen af æggeskallen beskrives ved modellen f(x)=0.0513*x0.456, hvor f(x) er tykkelsen af æggeskallen, målt i mm, og x er vægten af ægget, målt i gram. 

b) Æg fra en mallemuk vejer 5 gange så meget som æg fra en sortkrage. En naturvejleder siger, at skallen på mallemukkens æg er dobbelt så tyk som skallen på sortkragens æg. Undersøg om naturvejlederen har ret.

Hvordan gør jeg det?? Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2019 af peter lind

kald sortkragens vægt x, så er mallemukkens vægt 5x

beregn f(5x)/f(x)  x går ud i beregningen så resultatet er uafhængig af x. Se om dette bliver 2


Svar #2
29. august 2019 af annahenriksenn

tror ikke rigtig jeg forstår hvad du mener. kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2019 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll} \textup{sortkrage:}&f(x)=0.0513\cdot x^{0.456}\\\\ \textup{mallemuk:}&f(5x)=0.0513\cdot (5x)^{0.456}\\\\ \textup{forhold:}&\frac{f(5x)}{f(x)}=\frac{0.0513\cdot (5x)^{0.456}}{0.0513\cdot x^{0.456}}=\frac{5^{0.456}\cdot x^{0.456}}{x^{0.456}}=5^{0.456}\approx 2\\\\ &\textup{mallemukkens \ae ggeskalstykkelse er det dobbelte} \\ &\textup{af sortkragens \ae ggeskalstykkelse} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2019 af peter lind

du får x afhængigheden som (5x)0.456/x0.456 brug potensreglen  ap/bp = (a/b)p


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.