Dansk

Syntaks hjælp

22. september 2019 af WurstPrurst - Niveau: A-niveau

Skitede gym og er langt bag ud i syntaks, vil finde ud af sætningen "Ingen af os ytrrede frygt"

Os =Subjekt

Yttrede=Verbum

Frygt=Adv??

Ingen=?

af=?

Tak fr hjælpen i forvejen, ved godt det er rimelig basalt, men er ikke blevet lært det


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2019 af MaiiDevon

Jeg ville mene, at:

Ingen af os = subjekt

Ytrede = verbum

Frygt = genstandsled


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2019 af MaiiDevon

I og med man finder verballeddet ved:

1) At sætte "jeg" eller "at" foran → jeg ytrede

2) Spørge: Hvem eller hvad ytrede? → ingen af os

3) Spørge: Hvad ytrede vi? → frygt


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2019 af ringstedLC

#2, 3): Eller måske rettere: Hvad ytrede vi ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2019 af MaiiDevon

#3 Rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2019 af Stygotius (Slettet)

Den går ikke at sætte "at" foran en verbalform for a finde verballeddet.

Verballeddet er altid en finit form (= en form der kan danne en sætning, dvs. præsens, impefektum, perfektum, pluskvamperfektum) af verbet. Ordet "at" kommer foran en infinit form (infinitiv) og kan iikke danne en sætning.

MailDevon har (næsten) ret.


Skriv et svar til: Syntaks hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.