Matematik

hjælp

02. oktober 2019 af yeetyoot (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til linær funnktioner, da jeg ikke klarer mig så godt i emnet

Grafen for funktionen f(x)=ax+b

bestem forskriften for f


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2019 af AMelev

Upload (vedhæft) et billede af hele opgaven. 
Du kan ikke bestemme funktionen uden oplysninger.


Svar #2
02. oktober 2019 af yeetyoot (Slettet)

nu får det et screenshot

Vedhæftet fil:mat234.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2019 af StoreNord

y vokser med 5 mens x vokser med 14. Så er hældningen a= 5/14.
Y-aksen skæres i y=3,5. Det er b.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2019 af ringstedLC

Aflæs to punkter på grafen så godt du kan og brug:

\begin{align*} a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \\ b &= y-ax \end{align*}

fra din formelsamling.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.