Idræt

HJælp!!

04. oktober 2019 af Christian17177 - Niveau: 9. klasse
Hejsa

Vi har en aflevering for i idræt, og jeg er i tvivl om hvad dette betyder?

1. Hvad er OLs motto? Og hvad betyder det?

2. Hvad vil det sige at OL er modsætningsfyld?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2019 af thelma333 (Slettet)

1. ""Citius, Altius, Fortius" er det olympiske motto og er latin for: »Hurtigere, højere, stærkere«. Mottoet udtrykker den olympiske bevægelses hensigt, der tager udgangspunkt i, at »... det vigtigste ved de olympiske lege ikke er at vinde, men at deltage, ligesom det vigtigste i livet ikke er triumfen, men kampen for den. Det essentielle er ikke det at have erobret, men at have kæmpet godt.« Mottoet blev introduceret ved OL i Paris 1924."

https://ol2018.dif.dk/da/Historie/OL-historie

2. "

Debat om OL

Hvordan lyder kritikken af OL?

Ifølge rejsebeskrivelsen ”Atlanta”, artiklen ”Uden magi dør sport” og bogen ”Hurtigere, højere, stærkere” (se kilder) har der gennem tiden været rettet forskellig kritik mod De Olympiske Lege. Kritikken lyder blandt andet på:

· De Olympiske Lege er blevet for kommerciel. Der er for mange penge i OL. Til OL i Atlanta blev der bygget og investeret for cirka 12 milliarder kroner, som blev finansieret af sponsorer og salg af tv-rettigheder. Man regnede med, at gæster/tilskuere ville bruge omkring syv milliarder kroner i byen i løbet af de to uger.

· De Olympiske Lege er blevet ren konkurrencesport frem for den mere brede idræt. Det drejer sig i dag om rekorder og resultater frem for ritualer og værdier.

· Når der bliver for store økonomiske interesser i sport, og det er så vigtigt at vinde, risikerer sporten at miste publikum, der ser sport for sportens skyld frem for at se sport som en reklamesøjle og et forum for doping.

· Langt de fleste sportsgrene ved OL er af europæisk eller nordamerikansk oprindelse. IOC har overset sportsgrene med oprindelse i Afrika, Asien og Latinamerika. Det kan opfattes som en kolonisering af sport.

· Videnskabeliggørelse af sporten, således at atletens præstation overskygges af træneren, lægen, sportsfabrikanten og medicinalindustrien.

· Resultatorientering tilsidesætter fornøjelsen ved sporten."

https://faktalink.dk/titelliste/ol-de-olympiske-lege


Svar #2
05. oktober 2019 af Christian17177

Mange tak for hjælpen ??

Skriv et svar til: HJælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.