Dansk

Sætningsanalyse

04. oktober 2019 af zMARIAz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvilke led er der i præcist i følgende sætning, og er 'altså ikke' ét eller to selvstændige adverbialled(?):

Posten havde altså ikke sendt brevet retur


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2019 af Stygotius (Slettet)

Posten  =  subjekt

havde sendt  =  verballed

brevet  =  direkte objekt

altså  +  ikke +   retur  =  adverbialer

"altså ikke" er to adverbialer


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2019 af B0i0C (Slettet)

"altså ikke" er to adverbialer

Hvordan finder man egl. ud af om det er ét eller flere advebialer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2019 af Stygotius (Slettet)

I dette tilfælde er der tale om to adverbialer da de to ord er to uafhængige adverbier, dvs. det ene beskriver  ikke ("lægger sig ikke") til det andet.


Skriv et svar til: Sætningsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.