Matematik

Brøkerudtryk

04. oktober 2019 af shar0266 - Niveau: C-niveau

jeg skal løse opgave 1, som er vedlagt i filen nedenunder, fik det selv til at give 36/5, hvad fik i den til, bare til hjælp. tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2019 af Bibo53

37/5


Svar #2
04. oktober 2019 af shar0266

ja det var også det jeg mente sorry


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{\frac{2}{5}+3\cdot \tfrac{4}{7}}{\tfrac{2}{7}} &= \\ \frac{\left (\frac{2}{5}+\tfrac{3\,\cdot \,4}{7} \right )\cdot 7}{2} &= \\ \frac{\frac{14}{5}}{2}+\frac{12}{2} &= \end{align*}


Svar #4
04. oktober 2019 af shar0266

okay tak svaret er det samme


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{eller noteret}\\\\\left (\frac{2}{5}+3\cdot \frac{4}{7} \right ):\frac{2}{7}&\textup{man dividerer med en br\o k ved at multiplicere med den reciprokke br\o k}\\\\ \left (\frac{2}{5}+3\cdot \frac{4}{7} \right )\cdot \frac{7}{2}\\\\ \frac{2}{5 }\cdot\frac{7}{2}+\frac{12}{7}\cdot \frac{7}{2}\\\\ \frac{7}{5}+6\\\\ 1\tfrac{2}{5}+6=7\tfrac{2}{5} \end{array}


Skriv et svar til: Brøkerudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.