Matematik

Monotoni!! Hjælp

06. oktober 2019 af hq02 - Niveau: B-niveau

Hej. Sidder fast med denne opgave!!

Funktionen g(x) har forskriften

g(x)=x3 -6x2 +9x +2

Jeg bestemte den afledede funktion g´(x) og fik det til: g´(x)=3x2 -12x+9

opgave b lyder således

Tegn en monotonilinje og angiv monotoniintervaler for g(x). Angiv herunder de lokale ekstremumssteder

Hvad og hvordan???

Hjææælp

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2019 af Mathias7878

Når man skal finde ekstremum, så skal du differentiere f(x), som du rigtigt har gjort, og løse ligningen f'(x) = 0. Så skal du finde ud af i hvilke intervaller funktionen er aftangende og voksende og også i hvilke x-værdier, der er hhv. minimum eller maksimum.

Se eventuelt for en mere dybdegående forklaring:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold

- - -

 

 


Svar #2
06. oktober 2019 af hq02

Tak for det


Skriv et svar til: Monotoni!! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.