Matematik

Tangentsligning

07. oktober 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Opgaven er uden hjælpemidler, og vil meget gerne have forklaret den på en nem måde. Opgaven er vedhæftet. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af PeterValberg

Du kan bestemme en ligning for tangenten vha:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 er røringspunktets x-koordinat

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2019 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 6 og/eller 7 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} &f(x)=5e^x+4&&&f(0)=5\cdot e^0+4=5\cdot 1+4=9\\\\ &f{\, }'(x)=5\cdot e^x&&&f{\, }'(0)=5\cdot e^0=5\cdot 1=5\\\\ \textup{tangentligning i (0,9):}&y=f{\, }'(0)\cdot (x-0)+f(0)\\\\ &y=5\cdot (x-0)+9\\\\ &y=5x+9 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

annuleret


Svar #6
07. oktober 2019 af NW12

Hvor får du 0,9 fra?


Skriv et svar til: Tangentsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.