Matematik

Potensregression

07. oktober 2019 af christian33 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa jeg har en opgave som jeg skal beregne og vil høre jeres mening om jeg har gjort det rigtigt eller ej.

Opgaven lyder 

Funktionen f(x)=b*x^a opfylder at f(2) og f(4)=16

Skal lave jeg en potensregression for hvert f er eller hvad helt. Det sådan jeg havde tænkt mig at løse opgaven??


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2019 af peter lind

f(2) = f(4) = 16? Det er umuligt

Det er en mulighed med regressionsanalyse men du kan også

indsætte værdierne i formlerne

dividere de to ligninger med hinanden, hvorve b går ud

alternativ

brug formel 100 side 19 i din formelsamling


Svar #2
07. oktober 2019 af christian33 (Slettet)

Har ikke sådan en formelsamling endnu, da jeg lige er startet på en enkeltfags kursus.

Kan du muligvis skrive formlen op så jeg derfra kan gøre det selv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2019 af StoreNord

Er du sikker på, at f(2) ikke er 2?


Svar #4
07. oktober 2019 af christian33 (Slettet)

Altså opgaven står som sagt 

Funktionen f(x)=b*x^a opfylder at 

f(2)=2 og f(4)=16. 

Jeg kan se jeg havde skrevet forkert manglede lige = ved f(2). Nu er det rigtigt. Men igen hvilken formel er det jeg skal benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2019 af StoreNord

f(2)   = b*2a=2           =>   ln(b)+a ln(2) = ln2
f(4)   = b*2a=16

Tag ln() på begge sider, og brug subtraktionsmetoden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

#5: f(4) = b*4a

Divider den ene ligning med den anden. Derved går b ud og den resulterende ligning man løses med hensyn til a. Det kræver ikke brug af logaritmer, det kan klares i hoved

Når a er kendt, indsættes det i én af de oprindelige ligninger og b kan findes.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2019 af AMelev

Er du helt sikker på, at I ikke har fået nedenstående link endnu.
Den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen. Væn dig til at bruge den, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se side 18 (81) & (82).

Hvis opgaven er uden hjælpemidler, er metoden i #5, #6 nok nemmest.


Skriv et svar til: Potensregression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.