Kemi

Tollenstest redoxreaktion ml. Ag og CH3CHO

09. oktober 2019 af Loua - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende spørgsmål:
Aldehylder kan påvises ved Tollens test, hvor sølv (I) i BASISK OPLØSNING oxidere aldehyd til carboxylat.
Testen er positiv, hvis der obseveres et sølvspejl eller evt. sort bundfald. Afstem nedestående reaktion hvor ethanal oxideres med Tollens reagens:
CH3CHO (aq) + Ag^+ (aq) --> CH3COO^- (aq) + Ag (s)
Jeg har fundet oxidationstallet for CHO, hvilket jeg fik til +1, hvordan finder jeg oxidationstallet for Ag?
Og hvordan afstemmes det?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2019 af mathon

Frit grundstof har altid OT 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2019 af mathon

      \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! CH_3CHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\;3\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; CH_3COO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}\; +\;2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}


Svar #3
09. oktober 2019 af Loua

Skal der ikke også sættes koefficienten 2 foran CH3CHO? og CH3COO
Da 1*2=2
og 2*1=2?


Svar #4
09. oktober 2019 af Loua

Undskyld, jeg misforstod noget. Der skal ikke noget foran CH3CHO eller CH3COO.
Men tak for hjælpen.
Jeg gik ud fra at Ag^+ havde en OT =+1 og Ag bare havde 0
Har fået reaktionen afstemt.
 


Skriv et svar til: Tollenstest redoxreaktion ml. Ag og CH3CHO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.