Matematik

hjælp

09. oktober 2019 af yeetyoot (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der ved hvordan jeg skal skrive den her op i nspire? et lidt forvirrende program....


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2019 af Mathias7878

Du skal bruge formlerne

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \ samt \ b=y-ax_1

og så indsætter værdierne af 

A(x_1,y_1)=(1,-1) \ og \ B(6,4)=(x_2,y_2)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2019 af AMelev

#0 Hvad er det, du efterlyser? Er det indtastning til beregning af a og b, eller er det tegning af grafen?
                       
Allerførst kigger du i den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen. Væn dig til at bruge den, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.
Se side 10 (43) & (44). Der står formlerne, som er angivet i #1 og derstår også betydningen af størrelserne, som også fremgår af #1.

I Nspire definerer du så størrelserne. Det gøres med :=, så i 4 mathbokse skriver du x1:=1, y1:=-1, x2:=6 og y2:=4 hver efterfulgt af Enter (Return).
Nu har du fortalt Nspire, hvad dine størrelser er, så nu er programmet klar til at beregne a. I en mathbox skriver du så a:=(y2-y1)/(x2-x1) og trykker Enter.
Da du benyttede := i indtastningen af a ved Nspire, hvad værdien af a er, så du kan nu sætte den til at beregne b. I en mathbox taster du b:= y1-a*x1 Enter
Så kan du definere din funktion f(x):=a*x+b og så skriver Nspire "Done". Hvis du gerne vil have det frem, taster du f(x) Enter, og så afslører Nspire sin hemmelighed.

Var det noget af dette, du var på jagt efter, eller ......?

Du kunne også have benyttet lineær regression til at bestemme forskriften.

Eller du kunne have benyttet geometriværktøjet, afsat punkterne, tegnet linjen og fået vist ligningen.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.