Matematik

Eksponentiel notation

09. oktober 2019 af 2345678765432 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvordan omskrives et facit (4.370,880) til eksponentiel notation?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2019 af peter lind

4.370880*103


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} = 4370880000\cdot \tfrac{1}{1000000} &= 4370880000\cdot 10^{-6}\;(\mu \text{, mikro)} \\ = 4370880\cdot \tfrac{1}{1000} &= 4370880\cdot 10^{-3}\text{ (m, milli)} \\ = 437088\cdot \tfrac{1}{100} &= 437088\cdot 10^{-2}\text{ (c, centi)} \\ = 43708.8\cdot \tfrac{1}{10} &= 43708.8\cdot 10^{-1}\text{ (d, deci)} \\ =437.088\cdot 10 &= 437.088\cdot 10^1\text{ (da, deka)} \\ =43.7088\cdot 100 &= 43.7088\cdot 10^2\text{ (h, hekto)} \\ 4370.880=4.37088\cdot 1000 &= 4.37088\cdot 10^3\text{ (k, kilo)} \\ = 0.00437088\cdot 1000000 &= 0.00437088\cdot 10^6\text{ (M, Mega)} \\ \end{align*}

Alle ovenstående er eksponentiel notation. Læg mærke til hvordan vi har præfikser "tæt" omkring 100 og ellers springer de navngivne notationer med 3.

Se flere: http://www.formel.dk/Symbol/praefikser.htm


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2019 af SuneChr

# 0
Heltallet vil, hvis ikke andet taler imod, ligge mellem 1 og 9 (begge incl.) ved eksponentiel notation.
Som også anført i # 1
    4,37088·10
Det er i øvrigt en dårlig vane, her i Danmark, at bruge et punkt til at adskille tusinder, som i eksemplet.                    


Skriv et svar til: Eksponentiel notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.