Matematik

Fremskrivningsfaktor

10. oktober 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi vil lægge 21 % til 300 ved hjælp af fremskrivningsfaktoren: 
a) Find vækstraten (rentefoden) r 
b) Udregn fremskrivningsfaktoren F 
c) Læg 21 % til 300

Nogen der kan hjælpe med disse?

Har nogen formler for det, men er usikker.  [F = (1 + r)]


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2019 af Molarmasse (Slettet)

a) https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/rentesregning/fremskrivningsfaktor/vaekstrate

b) https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/rentesregning/fremskrivningsfaktor


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. oktober 2019 af AMelev

a) Vækstraten er 21% = 0.21
b) Din formel er rigtig F = 1 + r
c) Se din formelsamling side 5 (1)

Men du kan også bare tænke dig til det. Hvis du lægger 21% til noget, har du ialt 121% af det.
121% af Noget = 121% · Noget = 1.21 · Noget = F · Noget


Svar #3
11. oktober 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Du skal have mange tak!


Svar #4
11. oktober 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

B. F= 1+0,21 = 1,21

C. S= 300*(1+0,21) = 363 

Er dette rigtigt gjordt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2019 af mathon

      Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2019 af mathon

...men \small \textup{\textbf{{\color{Red} gjort}}}


Svar #7
11. oktober 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

hahah, havde lagt mærke til det :))


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.