Matematik

Udregningshjælp

12. oktober 2019 af Mads20011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg står med en opgave hvor jeg skal bestemme værdierne af a, b, c, og d i en stykkevis defineret graf, således at grafen går gennem 3 bestemte punkter.

Jeg ved hvordan man undersøger om et punkt ligger på en graf, men jeg er i tvivl om hvad jeg skal gøre, da der er tale om flere ubekendte værdier

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2019 af StoreNord

Mindst een af del-funktionerne skal gå gennem 2 punkter, men der er mange forskellige løsninger.
Det er nemmest at lade den knække i Q.

Så skal du have een del-funktion, der går gennem P og Q, og en anden der kunne gå gennem Q og R.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2019 af SuneChr

P og Q hører til første delfunktion.
Lad anden delfunktion gå gennem R og i retning mod Q som grænsepunkt.
___________
Q fyldes helt ud for første delfunktion  
Q hulles for anden delfunktion              º


Svar #3
12. oktober 2019 af Mads20011 (Slettet)

#2

P og Q hører til første delfunktion.
Lad anden delfunktion gå gennem R og i retning mod Q som grænsepunkt.

Når jeg skal udregne a og b i første delfunktion og bruger punkt p og q får jeg a= 6-4/2-2  --> a=2/0. Man kan ikke dividere med 0. Er lidt forvirret, skal jeg gøre det omvendt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2019 af SuneChr

For P og Q har vi de to ligninger:

4 = - 2a + b
6 =   2a + b
________
a = 1/2   b = 5

Gør det samme for Q og R hvor c og d indgår.
Men her er Q så "hullet".


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2019 af ringstedLC

Når jeg skal udregne a og b i første delfunktion og bruger punkt p og q får jeg a= 6-4/2-2  --> a=2/0. Man kan ikke dividere med 0. Er lidt forvirret, skal jeg gøre det omvendt?


\begin{align*} a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \\ &= \frac{6-4}{2-(-2)}=\frac{2}{4}=\frac{1}{2} \end{align*}


Skriv et svar til: Udregningshjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.