Kemi

Stofmængdekoncentration

21. oktober 2019 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe? tak på forhånd 

Kaliumpermangant kan anvendes til titrering af opløsninger, der indeholder Fe2+: 

8H+(aq) + 5Fe2+(aq) + MnO4-(aq) → 5Fe3+(ag) + Mn2+(aq) + 4H2O(I) 
                                             rødviolet                                     farveløs 

5,00 mL jern(II)opløsning forbruger ved titrering 2,20 mL 0,0100 M KMnO4

beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af Fe2+ i jern(II)opløsningen. 


                              


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2019 af mathon

       \small \small \begin{array}{llll} \textup{Titerligning:}&\left ( 0.005\; L \right )\cdot c_{Fe^{2+}}=5\cdot \left ( 0.0022\; L \right )\cdot \left ( 0.0100\; M \right )\\\\ &c_{Fe^{2+}}=5\cdot \frac{0.0022}{0.005}\cdot \left ( 0.0100\; M \right )=0.022\; M \end{array}


Svar #2
21. oktober 2019 af Mettes3

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.