Matematik

En ligesidet trekant (Haster)

31. oktober 2019 af Anonymmu (Slettet) - Niveau: 8. klasse

opgave 1. Jeg skal forklar hvor stor den længste katete er, når hypotenusen er 6. Jeg ved at den korteste katete er 3.

Derefter påstår Gustav at længden af den længste katete er kvardratrod 3 gange længden af den korteste katete.

Opgave 2 lyder derfor på at man skal undersøge ved hjælp af beregning, om Gustav har ret i sin påstand.

Tusinde tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af xbxlxcaa

Opgave 1 bruge sin og cosinus

opgave 2, beregn opgave 1, og tag kvadratrod af det, og gang dit resultat med 3.


Svar #2
31. oktober 2019 af Anonymmu (Slettet)

Tusinde tak! 

Dog ved jeg ikke hvordan man bruger sin og consinus?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2019 af xbxlxcaa

Sin(a)/Sin(A)=Sin(b)/Sin(B)=Sin(c)/Sin(C)

stor bogstaver= vinkler

små bogstaver=sidelængder


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2019 af janhaa

#2

Tusinde tak! 

Dog ved jeg ikke hvordan man bruger sin og consinus?

1)

korteste= \sqrt{6^2-3^2}=\sqrt{27}


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der er ingen grund til at rode sinus og osinus ind i det. Pythagoras formel er tilstrækkelig. Den kan besvare begge spørgsmål. Skriv den op med tallene 6 og 3 og regn den ukendte katetes længde ud.

Overskriften er misvisende. Den trekant, det drejer sig om er ikke ligesidet, men retvinklet. Det er dog den retvinklede trekant, man kommer frem til, hvis man halverer en ligesidet trekant med sidelængde 6.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2019 af sarah0102 (Slettet)

6^2-3^2=b^2

36-9=25

kvadratrod af 25=5


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

#6 36-9 = 27, ikke 25.


Skriv et svar til: En ligesidet trekant (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.