Matematik

hjælp til forståelse af brøker

04. november 2019 af maria2016 - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg har en opgave om brøker, som jeg gerne vil have en forklaring til. 

Opgaven handler om at jeg skal omskrive alle brøkdelene til tienedel.

I opgaven står der, at der bliver drukket 1/2 mangosaft, dvs jeg ved godt at det er 5/10 del. Men jeg ikke rigtig forstå hvordan jeg omregner 2/5 del kiwisaft og resten af citronsaft til tienedel. Hvordan laver man dem om til 10-del. Kan I give en forståelig forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. november 2019 af maria2016

Jeg har også brug for hjælp til opgave 3 b. Jeg har lavet a, men forstår ikke b, hvor man skal lave et forslag. Kan I hjælpe med forståelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2019 af PeterValberg

\frac12=\frac{5}{10}

\frac{2}{5}=\frac{4}{10}

\text{resten}=1- \frac{5}{10}-\frac{4}{10}=\frac{10}{10}-\frac{9}{10}=\frac{1}{10}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2019 af PeterValberg

Igen indsætter jeg lige dit billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2019 af PeterValberg

3a)

1-\frac25=.....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
04. november 2019 af maria2016

Tak for hjælpen. I opgave 3 har jeg lavet og forstået s, men jeg kan ikke forstå b i forhold til hvordan jeg laver forslag 2. Den er meget svær at forstå. Kan du give en nem og forståelig forklaring?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2019 af PeterValberg

I forslag 2 er der allerede brugt halvdelen:

\frac13+\frac16=\frac26+\frac16=\frac36=\frac12

den resterende halvdel skal fordeles på to ingredienser
fx 1/4 til hver (citron og jordbær) eller et andet forhold,
der tilsammen giver den sidste halvdel af den pågældende safttype.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til forståelse af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.