Matematik

integralregning

04. november 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved 

f(x)=6x^2+3

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2,10) 

Bliver dette 

f(x)=6*1/2x+3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2019 af MatHFlærer

F(x)=2x^3+3x+k og så indsætter du dit punkt og løser for k


Svar #2
04. november 2019 af Matt22345 (Slettet)

Hvordan helt præcist. Det er nemlig mere rettere det jeg er lidt i tvivl om? Håber i kan vise mig det så jeg kan lære det ved at kigge på jeres metode


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2019 af MatHFlærer

F(2)=10, så du får ligningen 10=2\cdot 2^3+3\cdot 2+k den ligning løser du med hensyn til k. Du er på A-niveau, så det bør du godt kunne løse. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2019 af Mathias7878

Når man integrerer finder man samtlige (alle) stamfunktioner, dvs + en eller anden konstant k, hvilket så er den du skal finde, når du har opgivet, at den går gennem et punkt. 

- - -

 

 


Svar #5
04. november 2019 af Matt22345 (Slettet)

jeg får k til at være -12


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2019 af Mathias7878

Det er rigtigt. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.