Matematik

Parabler

05. november 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En andengradspolynomum er bestemt ved: P(x)=2x+ 4x+1

Grafen for P er en parabel.

- Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2019 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2019 af janhaa

P ' (x) = 4x + 4 = 0

x=-1

Min: (-1, -1)


Svar #4
05. november 2019 af Danmark2018

Jeg er stadig ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2019 af Moderatoren

Beskriv hvad du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2019 af Moderatoren

Det er 4 min siden jeg linkede til: https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/andengradsligning/toppunktsformel

Prøv at læse det én gang til.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2019 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 11, 12, 13 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
05. november 2019 af Danmark2018

Jeg forstår ikke hvordan man skriver det op, altså regner det

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2019 af Moderatoren

Se hvordan man har regnet det ud her:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1523052

Gør så det samme med dine tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. november 2019 af Zagoria (Slettet)

Til # 0

P (x) = 2x2 + 4x +1   p(x) =  ax2 + bx + c

Her er a =2 , b = 4 og c = 1

For at finde 1. koordinatenten til toppunktet gør du sådan

xtoppunkt  = -(b)/ 2·a = -(4)/2·2 = -1 for at finde ytoppunkt  indsætter du  x = -1 i forskriften

P(x) = 2x2 +4x +1

y = 2 ·(-1)2 + 4· (-1) + 1 = 2 - 4 +1 = -1

Så koordinaterne til parablens toppunkt (xt,yt) = ( -1 , -1)


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. november 2019 af PeterValberg

Koordinatsættet for parablen med ligningen:

y=ax^2+bx+c

kan bestemmes som:

T_p(x,y)=\left(\frac{-b}{2a}\,,\,\frac{-d}{4a} \right )

hvor diskriminanten d = b2 - 4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.