Kemi

Ph

06. november 2019 af Buma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hvordan beregne jeg koncentrationen af chrom(III)nitrat ved at bruge din målte pH værdi for den vandige opløsning.

Og jeg har målt pH til 4,7

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llll} &Cr^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; {Cr(H_2O)_6}^{3+}\\\\ pK_{s1}\left ({Cr(H_2O)_6}^{3+} \right )&=\textup{ ca. }4\\\\ &pH=\frac{1}{2}\cdot \left (4-\log\left ( \left [{Cr(H_2O)_6}^{3+} \right ] /M\right ) \right )\\\\ \textup{hvoraf:}&\log\left ( \left [{Cr(H_2O)_6}^{3+} \right ] /M\right )=4-2pH\\\\ & \left [{Cr(H_2O)_6}^{3+} \right ] =10^{\, 4-2pH}\\\\ &\left [ Cr(NO_3)_3 \right ]=10^{\, 4-2\cdot 4.7} \end{array}


Svar #2
06. november 2019 af Buma (Slettet)

Hvilken Formel bruger du og hvorfor skriver du ca. 4

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2019 af janhaa

#2 Hvilken Formel bruger du og hvorfor skriver du ca. 4
 

pH=0,5(pK_a - \log([HA]))

der

pK_a=4


Svar #4
06. november 2019 af Buma (Slettet)

Men der er en anden metode man kan gør det hvor man kigger på ændring osv ikke fordi jeg vil også lære den anden metode

Skriv et svar til: Ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.