Matematik

Stamfunktioner

11. november 2019 af Genjutsu - Niveau: A-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} &F(x)=&x\cdot (-0.008x+1300)-\left ( 0.0024x^2+10^6 \right )=\\\\ &&-0.008x^2+1300x-0.0024x^2-10^6=\\\\ &&-0.0104x^2+1300x-10^6\\\\ \textup{st\o rst fortjeneste for}&&x=\frac{-1300}{2\cdot (-0.0104)}=62\, 500\qquad \textup{toppunktets f\o rstekoordinat} \end{array}

...som intet har med stamfunktioner at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2019 af PeterValberg

F(x)=x\cdot(-0,008x+1300)-(0,0024x^2+10^6)=-0,0104x^2+1300x-10^6

hvis graf er en parabel med parabelgrene nedad, da koefficienten
til andengradsleddet er negativt, - bestem x-koordinaten til
parablens toppunkt, hvorved du har den x-værdi (antal enheder),
der giver den største funktionsværdi (som du er på jagt efter) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.