Matematik

brøktal

18. november 2019 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvilke brøktal er lig med 3/5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2019 af Mathias7878

Hvad tror du?

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2019 af AND12324 (Slettet)

hvis du ganger ind i brøken 

Fx. 2*3/5= 6/10 

osv. med 3,4,5,6,7

håber du forstår svaret 


Svar #3
18. november 2019 af annonym368 (Slettet)

#1

Hvad tror du?

jamen, det er jo derfor jeg sprøger ligesom...................................

_ _ _ 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2019 af StoreNord

\frac{3}{5}=\frac{3 \cdot 2}{5 \cdot 2}=\frac{6}{10}                det hedder at forlænge brøken med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2019 af Anders521

#0 

Eksemplet i #2 går ikke. At skrive 2*3/5 giver dig ikke resultatet 6/10, men 6/5. Se hellere #4, hvor tallet 2 ganges på både tæller og nævner af 3/5.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2019 af ab015 (Slettet)

\frac{3}{5}= 0,6

\frac{6}{10} = 0,6

Så kan man sige at \frac{3}{5} = \frac{6}{10}. *Dvs. at alle de brøk, som kan skrives som 0,6 kan angives som \frac{3}{5}.

\frac{60}{100} = 0,6  Det kan skrives som 0,6. 

Det jeg gør er at gange både tæller og nævner med et tal (eller flere) , fx \frac{3*2}{5*2} = \frac{6}{10} 

og \frac{3*2*10}{5*2*10} = \frac{60}{100}.

Så kan man gør det mødsætte, \frac{6/2}{10/2} = \frac{3}{5}


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2019 af StoreNord

modsatte


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2019 af SuneChr

# 0

\frac{3}{5}=\frac{3n}{5n}\, \, \,\, \, \, \, \, \, \, \, n=...\, \, , - 2, - 1, 1, 2,\, ...    
Man kalder enhver brøk med heltallig tæller og heltallig nævner for et rationalt tal.
Er brøken forkortet så meget som muligt, siges brøken at være uforkortelig.


Skriv et svar til: brøktal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.