Matematik

Sansynlighedsregning

20. november 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens 

Jeg har en opgave som jeg håber i kan hælpe mig med. Opgaven lyder følgende 

Tabellen viser sansynlighedsfeltet for en stokastisk variabel  X, der angiver en spillers fortjeneste (målt i kr) i et bestemt spil. 

Det oplyses, at a er et postivt tal 

Fortjenste :  -10      a      a^2

Sansynlighed 0.70   0.20   0.10

Middelværdien for X angiver gennemsnittet for en spillers fortjeneste 

a) Bestem gennemsnittet for en spillers fortjenste, når a=5

Folkens hvordan lyser man denne opgave. Er gået helt i stå med denne opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2019 af peter lind

se formel 246 side 41 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2019 af AMelev

Se din formelsamling side 41 (246).

PS! Væn dig til at lægge et billede af opgaveformuleringen op. Risikoen for fejl og mangler er alt for stor, når opgaven skrives af, og den er sværere at læse, når layouten halten.. 


Svar #3
20. november 2019 af Matt22345 (Slettet)

Har fundet det på formelsamlingen for længst. Kan nogle måske vise udregningen for er virkelig gået i stå med hvordan man skriver det hele op. Sansylighedsregning er ikke min stærke side 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2019 af AMelev

x-værdierne er Fortjeneste og p-værdierne er sandsynlighederne (frekvenserne).

μ = -10·0.70 + a·0.20 + a2·0.10 = ...

Derefter indsætter du a = 5 i udtrykket for μ.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2022 af Mikkeline123

Hej. 

Kan det passe at svaret så giver 10 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2022 af AMelev

Nej, vis lige dine udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2022 af Mikkeline123

Det her er mine udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2022 af AMelev

Det er a, der er 5, ikke μ.

Se #4 og sæt 5 ind i stedet for a.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2022 af Mikkeline123

Men så vil den give et minus tal. nemlig -3,5. er det meningen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2022 af AMelev

Ja. Det er jo spillerens gennemsnitlige gevinst. Dvs. at spilleren taber 3,5 kr. pr. spil, og det er så spiludbyderens gevinst. Spiludbyderen skal jo tjene ved at spilleren taber.


Skriv et svar til: Sansynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.