Matematik

Lagrange multiplier method

23. november 2019 af Lapendio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle, se vedhæftede

Jeg har problemer med opgave b) i denne opgave

p(K,L) = 2K +2KL-K2-2L2-Lπ(K,L) =  2K +2KL−K2−2L2−L og constraint K + L = 1

opgave a har jeg

ψ(K,L) = 2K + 2KL - K2 - 2L2 - L - λ(K+L - 1) hvor funktion ψ er langragian function fordi jeg kunne ikke finde det der curly L

og ∂ψ/∂K = 2 + 2L - 2K - λ samt ∂ψ/∂L = 2K - 4L - 1 - λ

som skulle være svaret. Men har lidt problemer med algebra når jeg prøver at løse opgave b)

Jeg får det til

λ = 2 + 2L - 2K = 2K - 4L - 1

Hvad kan jeg så isolere her fra? jeg får det ikke til at give mening når jeg prøver mig frem

Vedhæftet fil: Til SP.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2019 af chyvak

Kunne du evt indsætte hele opgavebskrivelsen?


Svar #2
23. november 2019 af Lapendio

Yes

Vedhæftet fil:Til SP.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2019 af chyvak

Du søger at maksimere en funktion af 2 variable via Lagrange multiplikator. Det vil - som du korrekt har - give en funktion af 3 variable. Du skal lave en funktionsundersøgelse af denne med henblik på ekstrema. Bemærk at den partielle afledte med hensyn til lambda (som du mangler) altid er betingelsen. Så du vil få tre ligninger i K, L, lambda - alle lig nul.

Se evt også: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1919846


Svar #4
23. november 2019 af Lapendio

Hej Chyvak

Tak for dit svar

Jeg har at ∂ψ/∂K = 2 + 2L - 2K - λ , ∂ψ/∂L = 2K - 4L - 1 - λ , og ∂φ/∂λ = - 1 er det korrekt?

Kan du hjælpe mig videre på vej hvordan jeg isolerer de forskellige værdier?

Det skal lige siges at min bog bruger φ(x,y) = f(x,y) - λ * (g(x,y) - c) som langragian funktionen, hvor g(x,y) er constraint


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2019 af chyvak

Den afledte mht multiplikatoren er som nævnt betingelsen, altså fås K+L-1 = 0 som den tredie ligning. Løs dem.


Svar #6
23. november 2019 af Lapendio

Hej igen,

Tak for det, jeg tror jeg har løst det vil du gerne se mine udregninger

Da jeg har ∂ψ/∂K = 2 + 2L - 2K - λ samt ∂ψ/∂L = 2K - 4L - 1 - λ og da λ = λ betyder det hermed, hvor

2 + 2L - 2K = λ    og     2K - 4L - 1 = λ ,     at 

2 + 2L - 2K = 2K - 4L - 1

Isolerer K og L i constraint  ⇒ K = 1 - L    og    L = 1 - K

Får jeg hermed at 

2 + 2L - 2K = 2K - 4L - 1 ⇔ 3 + 6L = 4K ⇒ med K = 1 - L   får jeg

3 + 6L = 4 * (1 - L) = 4 - 4L ⇔ 10L = 1 ⇒ L = 1/10

samt med L = K - 1 får jeg at

3 + 6*(K - 1) = 4K ⇔ 9 = 10K ⇒ K = 9/10 som efterlever at K + L = 1 da (9/10) + (1/10) = 1


Svar #7
23. november 2019 af Lapendio

Sorry en fejl:

3 + 6*(1 - K) = 4K ⇔ 9 = 10K ⇒ K = 9/10 som efterlever at K + L = 1 da (9/10) + (1/10) = 1


Skriv et svar til: Lagrange multiplier method

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.