Matematik

Hjælp

24. november 2019 af Lunabob (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Kan i hjælpe mig med de her?

1. 1/3 + 3/5 =

2. 16- 4 1/8 =

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2019 af mathon

Forlæng til  fællesnævner


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2019 af mathon

                \small \small \small \small \begin{array}{llll} 1)&\frac{1}{3}+\frac{3}{5}=\frac{1\cdot 5}{3\cdot 5}+\frac{3\cdot 3}{5\cdot 3}=\frac{5}{15}+\frac{9}{15}=\frac{14}{15}\\\\\\ 2)&16-4\tfrac{1}{8}=16-4-\tfrac{1}{8}=12-\frac{1}{8}=11+\frac{8}{8}-\frac{1}{8}=11\frac{7}{8} \end{array}


Svar #3
24. november 2019 af Lunabob (Slettet)

Mange tak!!

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.