Kemi

Skema massen/stofmængde

25. november 2019 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

hvis der nogen der gider at hjælpe til vil være så fint. 

2NaHCO3(s)                                        Na2O(s)                                 NaHCO3(s)

MASSEN=                                              MASSEN=                                       MASSEN=

MOLARE MASSEN= 84,00 g/mol          MOLARE MASSE= 61,98 g/mol      MOLARE MASSEN= 84,00 g/mol

STOFMÆNGDE=                                  sTOFMÆNGDE=                             STOFMÆNGDE=


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2019 af mathon

Mon ikke det skal være:
                                           \small 2\, NaHCO_3\, _{\textit{(s)}}\; \longrightarrow \; Na_2O\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(g)}}


Svar #2
25. november 2019 af Mettes3

Det fordi min lærer sagde vi ikke skulle lave de sidste to du nævnte :) 


Svar #3
25. november 2019 af Mettes3

faktisk står det sådan her 2 NaHCO3 (s) → Na2O(s) 

den anden opgave er NaHCO3(s) → NaOH(s) 

kom til at tage den anden opgave med i den første min fejl:) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2019 af mathon

                            \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|c|} &2\, NaHCO_3&\rightarrow &Na_2O&+&2\, CO_2&+&H_2O\\ \hline \textup{masse/g}&&&&&&&\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&84.00&&61.98&&&&\\ \hline \textup{antal mol}&&&&&&&\\ \hline \textup{koefficienter}&2&&1&&&&\\ \hline \end{array}

Du mangler at oplyse en startmasse for \small NaHCO3


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2019 af mathon

                            \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|} &\, NaHCO_3&\rightarrow &NaOH&+& CO_2\\ \hline \textup{masse/g}&&&&&\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&84.00&&40.00&&\\ \hline \textup{antal mol}&&&&&\\ \hline \textup{koefficienter}&2&&1&&\\ \hline \end{array}


Svar #6
25. november 2019 af Mettes3

Nogen fra min klasse sagde 1,10 g ved ikke om det stemmer, men det er det information jeg har. 


Svar #7
25. november 2019 af Mettes3

vedhæfter lige opgaven 

Vedhæftet fil:20191125_121959.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #8
25. november 2019 af mathon

                                       \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|c|} &2\, NaHCO_3&\rightarrow &Na_2O&+&2\, CO_2&+&H_2O\\ \hline \textup{masse/g}&1.10&&0.406&&&&\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&84.00&&61.98&&&&\\ \hline \textup{antal mol}&0.0131&&0.00655&&&&\\ \hline \textup{koefficienter}&2&&1&&&&\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. november 2019 af mathon

                                       \small \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|} &\, NaHCO_3&\rightarrow &NaOH&+& CO_2\\ \hline \textup{masse/g}&1.10&&0.524&&\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&84.00&&40.00&&\\ \hline \textup{antal mol}&0.0131&&0.0131&&\\ \hline \textup{koefficienter}&1&&1&&\\ \hline \end{array}


Svar #10
25. november 2019 af Mettes3

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Skema massen/stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.