Kemi

Stofmængdekoncentration

01. december 2019 af KageSpiseren - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har fået spørgsmålet her og jeg ikke den største fan af at udregne koncentration og lignende og vil virkelig gerne lære det så det ikke er besværligt for mig mere. Spørgsmålet lyder:

Hvor stort er volumen af 1,0 M saltsyre skal der anvendes for at omdanne 0,500 g magnesium til magnesium ioner? Hvor meget di hydrogen dannes der, når temperaturen er 20 °C og trykket er 101 kPa?

Mulighed for nogen kan lære mig step for step hvad der er c, V og n og hvordan jeg ved hvad og hvornår der kan bruges til hvad?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2019 af mathon

                 \small 2\, HCl\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Mg\, _{\textit{(s)}}\; \longrightarrow \; MgCl_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\;H_2\, _{\textit{(g)}}

reaktionsforhold: HCl : Mg = 2:1      


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{stofm\ae ngdeligning:}&V_{HCl}\cdot \left ( 1.0\; \frac{mol}{L} \right )=2\cdot \frac{0.500\; g}{24.305\; \frac{g}{mol}}=0.041144\; mol\\\\ &V_{HCl}=\frac{0.041144\; mol}{1.0\; \frac{mol}{L} }=0.041144\; L=41.144\; mL \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} \textup{stofm\ae ngdeligning:}&V_{HCl}\cdot \left ( 1.0\; \frac{mol}{L} \right )=2\cdot \frac{0.500\; g}{24.305\; \frac{g}{mol}}=0.041144\; mol\\\\ &V_{HCl}=\frac{0.041144\; mol}{1.0\; \frac{mol}{L} }=0.041144\; L=41.144\; mL\\\\\\\\ \textup{stofm\ae ngde }H_2\textup{:}&n_{H_2}=n_{Mg}=\frac{0.500\; g}{24.305\; \frac{g}{mol}}=0.020572\; mol\\\\ \textup{volumen }H_2\textup{:}&V_{H_2}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left ( 0.020572\; mol\ \right )\cdot\left ( 8.31446\; \frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273+20)\; K \right )}{101\cdot 10^3\; Pa}=0.000496\; m^3=496\; mL \end{array}


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.