Matematik

tangenter, røringspunkt og hældingskoefficient

09. december 2019 af hng90210 - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan forklare mig opgave b og c? tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{llllll}a)&&f{\, }'(x)=\left (2x+2 \right ) \cdot e^{-x}-\left ( x^2+2x-2 \right )\cdot e^{-x}=\left (4-x^2 \right )e^{-x}\\\\&\textup{monotoniintervalgr\ae nser}&f{\, }'(x)=0 \\\\ &&x=\left\{\begin{array}{ll}-2\\2 \end{array}\right. \end{array}

       \textup{fortegnsvariation}
       \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}                     -           0         +        0         -
                                   _________-2 _________2 _________
       \textup{monotoni}
       \textup{for }f(x)\textup{:}                \textup{aftagende}          \textup{voksende}        \textup{aftagende}
       


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}b)&\textup{linjeelement} &(0,-2;4) \\\\&&t_1\textup{:}&y=4\cdot (x-0)+(-2) \\\\ &&t_1\textup{:}&y=4x-2 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. december 2019 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll}c)&\textup{solve}((4-x^2)\cdot e^{-x},x) \mid x\neq0\qquad \textup{display}&x=-1.8331 \end{array}


Skriv et svar til: tangenter, røringspunkt og hældingskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.