Matematik

Andengradsligninger

09. december 2019 af mariestuart - Niveau: 9. klasse

Hej SP!
Jeg har fået ligningen:

x^2 + 8x = 0

Jeg har fået løsningerne:
 

x = 0

og 

x = 8

Er det mon rigtigt? 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det skal da vist være 0 og -8.

Men du kan jo selv kontrollere ved at indsætte i venstresiden i ligningen og så se om det giver 0 som det skal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2019 af janhaa

#0

Hej SP!
Jeg har fået ligningen:

x^2 + 8x = 0

Jeg har fået løsningerne:
 

x = 0

og 

x = 8

Er det mon rigtigt? 

Tak på forhånd!

x = 0, x = -8


Svar #3
09. december 2019 af mariestuart

Nåhr ja - det var en slåfejl. Tak for hjælpen!


Svar #4
09. december 2019 af mariestuart

Jeg har også et andet spørgsmål:

x^2 = -14x

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skal løse denne, da den ikke giver 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2019 af janhaa

x^2+14x=0\\ x(x+14)=0


Svar #6
09. december 2019 af mariestuart

Så kan x både være 0 og -14.

Eller har jeg lavet den forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Du kan jo prøve at indsætte 0 og -14 på x's plads, og se hvad du får ud.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt. Ved brug af nulreglen ser man at løsningerne er x = 0 og x = -14.


Svar #9
09. december 2019 af mariestuart

Hm, jeg har vist ikke helt fanget det med at omskrive andengradsligningerne endnu. Jeg har sagt, at: 

x^2 - 6x = 3x

x^2 - 6x - 3x = 0

Det kan jeg bare ikke ikke helt få til at give mening, da GeoGebra har fortalt mig, at svarene er 0 og 9. Desuden kan jeg ikke få lavet de minusser om til plusser. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2019 af Mathias7878

x^2 -6x = 3x \Leftrightarrow x^2-9x = 0 \Leftrightarrow x(x-9)=0

- - -

 

 


Svar #11
09. december 2019 af mariestuart

Så siger den bare -9, når jeg løser den, hvor GeoGebra siger 9. Hvad er så rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. december 2019 af Mathias7878

x(x-9) = 0 \Leftrightarrow x = 0 \ \lor \ x = 9

- - -

 

 


Svar #13
09. december 2019 af mariestuart

Tusinde, tusinde tak for al hjælpen! Det har hjulpet virkelig meget!


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.