Kemi

natriumhydroxidopløsning

29. december 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Hvor meget 0,010 M natriumhydroxidopløsning ækvivalerer 100 mL 0,020 M saltsyre?

Nogen der kan forklare hvordan jeg løser?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textup{reaktionsforhold:}&NaOH:HCl=1:1\\\\\textup{\ae kvivalente stofm\ae ngder:}&V_{NaOH}\cdot \left ( 0.010\; M \right )=\left ( 0.100\; L \right )\cdot \left ( 0.020\; M \right )\\\\&V_{NaOH}=\left ( 0.100\; L \right )\cdot \frac{0.020}{0.010}=0.200\; L=200\; mL \end{array}


Skriv et svar til: natriumhydroxidopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.