Kemi

pH

03. januar 2020 af QaalA - Niveau: Universitet/Videregående

Har brug for hjælp please!!

En vandig opløsning af et ukendt stof danner bundfald ved tilstedeværelse af Ba+2, hvilket tyder på tilstedeværelse af enten HSO4- eller SO4-2. pH af opløsningen måles til 5. Hvad er forholdet mellem HSO4- og SO4-2 ([ SO4-2/ HSO4-])  ved denne pH? Med begrundelse.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}\frac{\left [ S{O_4}^{2-} \right ]}{\left [ HS{O_4}^- \right ]}=10^{pH-pK_{s2}}=10^{5-1.99}=1023.29\\\\\\\textup{kilde:}\quad http://thiele.ruc.dk/kemikurser/KemiOpgaver/KCO2/tab/tab_syrebase.htm \end{array}


Svar #2
03. januar 2020 af QaalA

Nååå, Tak skal du have 


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.