Matematik

O(x) og E(x)

03. januar 2020 af NW12 - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe med denne her opgave? Jeg har løst opgave a), det er b) og c) jeg ikke helt forstår, tak på forhånd. Og jeg løser opgaven i TI-Nspire, så det ville være en kæmpe hjælp hvis nogen kunne vise hvordan man gør det i TI-Nspire:)

Vedhæftet fil: opgave 7222.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2020 af ringstedLC

a) 2142,20 kr. pr. enhed. Enten helt afrundet antal kroner eller med to decimaler.

b) 

\begin{align*} solve\left (o_m(x)=e(x), x\right ) &\rightarrow \;?\;,\;o_m(x)=O' (x) \end{align*}

c) 

\begin{align*} solve\left (F_m(x)=0, x\right ) &\rightarrow \;?\;,\;F_m(x)=F' (x) \end{align*}


Svar #2
03. januar 2020 af NW12

Had har jeg gjort forkert her?

Vedhæftet fil:solve2.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2020 af ringstedLC

Måske er om(x) ikke defineret som den afledte af O(x).


Svar #4
03. januar 2020 af NW12

Når jeg gør det kommer der bare mærkelig tal. Hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} o_m(x):= &\frac{d}{dx}(o(x)) \;{\color{DarkGreen} \triangleright\;Udf\o rt } \end{align*}


Svar #6
03. januar 2020 af NW12

Tak! Ser dette korrekt ud? Det er både b og c

Vedhæftet fil:ghjkl.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2020 af ringstedLC

Ja, men der er kun ét svar på c). Tip: Der er en betingelse på O(x) (som jeg burde have kommenteret på i #1, a))


Svar #8
03. januar 2020 af NW12

Det forstår jeg ikke. Hvordan får jeg det rigitge svar på c så?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. januar 2020 af ringstedLC

Læs opgaveteksten (...af en varer, hvor 5000 ≤ x ≤ 20000) og udvid definitionen af O(x) med betingelsen/kriteriet. Derved fås kun én løsning, nemlig den positive.

\begin{align*} o(x):= ...\,10^7\,|\,5000\leq x\leq 20000 \end{align*}

" | " skal vistnok findes i skabelonerne.


Svar #10
03. januar 2020 af NW12

Hvordan er nu man sætter det ind? Der er nemlig en speciel ting man skal gøre, men kan ikke huske det..


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. januar 2020 af ringstedLC

Fat i manualen, prøv " | " direkte på tastaturet eller led i "tegnene".


Svar #12
03. januar 2020 af NW12

Er dette korrekt, nu har jeg rettet det i opgave a, og indsat det du sagde:)

Vedhæftet fil:yuiol,m.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. januar 2020 af ringstedLC

Ja. Resultatet af a) påvirkes ikke af betingelsen, men i c) elimineres den ene (og negative) løsning, hvorfor den resterende giver størst mulig fortjeneste.


Svar #14
03. januar 2020 af NW12

Super. Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. januar 2020 af ringstedLC

Selv tak!

Hvis du lige beskriver, hvordan " | " skal indsættes, kunne det nok hjælpe andre (og mig).


Skriv et svar til: O(x) og E(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.